VNP_Berith_test_1140x600.jpg

Omega-3-indeksin mittaaminen

Omega-3-tason voi nyt mitata kätevästi kotona. Testin tekeminen on helppoa ja saat tuloksen suoraan sähköpostiisi.

Omega-3-rasvahappojen ja niiden vaikutusten terveyteen on tutkittu useita vuosikymmeniä. Jo yli 40 000 tutkimusta on tehty, ja niiden määrä kasvaa jatkuvasti. Omega-3-rasvahapoilla on osoitettu olevan vaikutusta moniin kehon toimintoihin.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että välttämättömät rasvahapot ovat terveellisiä keholle. Pitkäketjuiset omega-3-rasvahapot, DHA ja EPA, voivat muuttua neurotransmittereiksi (eikosanoideiksi) kehossa. Riittävä määrä tyydyttymättömiä rasvoja omega-3-rasvahappojen muodossa, DHA ja EPA, edistää sydämen normaalia toimintaa. Omega-3 edistää normaalia sydämen toimintaa päivittäisellä 250 mg:n EPA- ja DHA-rasvahappojen saannilla. Omega-3-rasvahappo DHA edistää myös aivojen ja näön normaalia toimintaa. Positiivinen terveysvaikutus saavutetaan kuluttamalla päivittäin 250 mg DHA-rasvahappoja.

Keho voi hyvin, kun se saa päivittäin ravintoa. Sama pätee rasvahappoihin, joita saat muun muassa rasvaisesta kalasta. Ihanteellinen omega-3-taso on 8-12 %. Useimmilla meistä omega-3-tasot ovat ihanteellisten tasojen alapuolella. Optimaalisten omega-3-tasojen ylläpitäminen on tärkeää, ja omega-3-indeksi on hyvä työkalu sen seuraamiseen. Näin voit varmistaa, että kehosi saa riittävästi omega-3-rasvahappoja tukemaan elintärkeitä toimintoja.

Tasot vaihtelevat henkilöstä toiseen, ja ruokavalio vaikuttaa eniten. Hyviä lähteitä omega-3-rasvahapoille ovat rasvainen kala kuten lohi, silli ja makrilli, sekä pähkinät ja siemenet. Jos et syö rasvaista kalaa 2-3 kertaa viikossa, saattaa kehossasi olla vähemmän DHA- ja EPA-rasvahappoja. Voit nyt helposti selvittää tämän tekemällä testin.