Kuinka saan kohotettua omega-3-tasoani?

Onko omega-3-tuloksesi alle ihanteellisen tason? Ei hätää, sillä sitä saat kohotettua pienillä ruokavaliomuutoksilla arjessasi.

Lue lisää

Vapaa Kierto on nyt Vesterålen's Omega-3

25 vuoden jälkeen oli aika kasvojenkohotukselle – Vapaa Kierto on nyt Vesterålen’s Omega-3.

Lue lisää

Vahvista vastustuskykyäsi

Viime vuosien aikana olemme oivaltaneet käsien pesun tarpeellisuuden ja oppineet yskimään oikein. Flunssaa ja pöpöjä vastaan taistellessa hyvä käsihygienia onkin avainasemassa, mutta tiesitkö, että myös hyvällä ruokavaliolla ja terveillä elämäntavoilla on immuniteetille suuri merkitys.

Lue lisää

Tämä kasviuute hellii niveliäsi

Kukapa meistä ei jossain vaiheessa kärsi nivelvaivoista: nivelet tuntuvat jäykiltä tai niissä on muuten vaan epämukava tunne. Ikääntyessä vaivat vain yleistyvät. Toimivat nivelet kaipaavat riittävästi liikuntaa ja monipuolista ravintoa. Mutta oletko kuullut Boswellia serratasta ja sen hyödyistä nivelille?

Lue lisää

Muistivitamiini B12

Tuntuuko sinusta, että asioiden muistaminen on välillä hankalaa? Sanoinko jo tämän vai mietinkö vain sanovani? Apua, nyt se paketti lähti jo takaisin, kun unohdin hakea sen postista. Kuulostaako tutulta?

Lue lisää

Sitruuna-inkivääri-juoma

Mikä juoma on samanaikaisesti lämmin, virkistävä ja terveellinen? Nostetaan syksyn kunniaksi malja herkulliselle, terveelliselle ja lämmittävälle sitruuna-inkivääridrinkille!

Lue lisää

Lyhyet päivät

Kesän kääntyessä syksyyn valoisa aika vähenee. Samalla heikkenee myös kehomme D-vitamiinivaraston luonnollinen täydentyminen.

Lue lisää

Kahdeksan eri B-vitamiinia

Kahdeksan eri B-vitamiinia - mitä ne ovat, mistä niitä saa ja miten ne vaikuttavat? B-vitamiinien ryhmään kuuluu kahdeksan eri B-vitamiinia. Jokaisella B-vitamiinilla on oma tehtävänsä, eivätkä ne myöskään pysty korvaamaan toisiaan. Vesiliukoiset B-vitamiinit eivät B12-vitamiinia lukuun ottamatta varastoidu elimistöön. Siksi B-vitamiineja on saatava ravinnosta jatkuvasti.

Lue lisää

Muista D-vitamiini talvella

Monipuolinen D-vitamiini tunnetaan parhaiten hyödyistään vahvan luuston hyväksi. D-vitamiinilla on kuitenkin paljon muitakin tehtäviä elimistössämme. Yksi tärkeimmistä on sen vaikutus vastustuskykyymme.

Lue lisää

Luuston ja lihasten kivennäisaineet

Kalsium on luuston rakennusaineista tärkein, ja kaikkihan me tiedämme kalsiumin olevan elintärkeää kasvavan lapsen luiden kehittymiselle. Mutta tiesitkö, että luukudos uusiutuu läpi koko elämämme? Siksi kalsiumia on saatava aina ja säännöllisesti.

Lue lisää

Ylläpidä hämäränäköäsi

Argus on erityisesti silmien hyvinvointiin kehitetty valmiste. Se sisältää A-vitamiinia ja sinkkiä, jotka edistävät näön pysymistä normaalina. Miksi A-vitamiini ja sinkki ovat niin tärkeitä silmillemme?

Lue lisää

Mustikka ja luteiini - hyvää luonnosta

Argus on erityisesti silmien hyvinvointiin kehitetty valmiste. Se sisältää A-vitamiinia ja sinkkiä, jotka edistävät näön pysymistä normaalina. Arguksen ainesosiin kuuluu myös mustikkauute ja luteiini. Tiedätkö, miksi mustikat ovat niin terveellisiä? Ja mitä on luteiini?

Lue lisää

Ihmisen keho tarvitsee omega-3:a

Omega-3-rasvahapot nousevat toistuvasti esiin erilaisten terveystutkimusten yhteydessä. Mitä ne oikeasti ovat, miksi tarvitsemme niitä ja mistä niitä saa?

Lue lisää

Kuinka paljon kalaa pitäisi syödä?

Kala on hyvää ja suositeltavaa ravintoa. Suomalaiset ravitsemussuositukset kehottavat nauttimaan kalaa eri kalalajeja vaihdellen 2–3 kertaa viikossa. Kala on oivallinen proteiinin lähde ja sisältää lisäksi hyviä monityydyttymättömiä rasvoja ja D-vitamiinia.

Lue lisää

Huolehdi silmiesi hyvinvoinnista

Nykyihmisen päivät kuluvat lähes kokonaan jotakin ruutua tuijottaen, mikä pistää silmät koville. Sininen valo väsyttää, rasittaa ja kuivattaa silmiä, eikä pienten printtien lukeminen näytöltä ole aina yksinkertaista. Myös ikääntyminen voi aiheuttaa näköongelmia.

Lue lisää

Näin huolehdit aivoistasi

Hektinen arki kuormittaa aivojamme, ja kiireen keskellä voivat tärkeätkin asiat unohtua. Aivoista kannattaa pitää huolta, ja pienilläkin seikoilla on aivojen hyvinvointiin vaikutus. Tässä sinulle parhaat vinkit!

Lue lisää

Sydämen parhaat ruokavalinnat

Sydämen hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota, vaikkei minkäänlaisia oireita olisikaan, onhan koko elimistömme riippuvainen sydämemme toiminnasta. Terveillä elämäntavoilla ja liikunnalla on merkityksensä, mutta hyvillä ravintoainevalinnoilla pystyt myös vaikuttamaan sydämen hyvinvointiin. Huolehtimalla riittävän terveellisistä elintavoista läpi elämän, säilyy sydämesi toimintakuntoisena pitkään.

Lue lisää

Näitä vitamiineja kehosi tarvitsee

Onko ruokavaliosi tarpeeksi monipuolinen? Kuinka varmistat, että saat kaikki tarvitsemasi ravintoaineet? Laadimme listan tärkeimmistä vitamiineista ja niiden lähteistä.

Lue lisää