Vegekulhot
Vegekulhot - väriä, iloa ja hyvinvointia lautaselle!
Gluteeniton - Kasvis - Vegaaninen
Ainekset neljälle:
- 200 g täysjyväriisiä
- Puolikas hokkaidokurpitsa
- 2 rkl öljyä
- Kirsikkatomaatteja
- Kurkkua
- Säilöttyjä kikherneitä
- 3-4 rkl gluteenitonta soijakastiketta
- 50 g herneenversoja
- Vihreää salaattia tai pinaattia
- Kurpitsansiemeniä
- Manteleita
- Tuoreita yrttejä
Tee näin:
- Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä 180 asteessa 25 minuuttia. Sekoita kypsennyksen jälkeen soijakastikkeen kanssa.
- Keitä sillä välin riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä hieman ja jaa se neljään kulhoon.
- Halkaise tomaatit ja suikaloi kurkku.
- Asettele salaatti, kurpitsa, kasvikset ja kikherneet riisin päälle jokaiseen kulhoon. Koristele yrteillä, kurpitsansiemenillä ja manteleilla ja tarjoa lisänä haluamaasi salaatinkastiketta.