W_Weggie_bowl_food-recipe_1140x600.jpg

Vegekulhot

Vegekulhot - väriä, iloa ja hyvinvointia lautaselle!

Gluteeniton - Kasvis - Vegaaninen

Ainekset neljälle:

  • 200 g täysjyväriisiä
  • Puolikas hokkaidokurpitsa
  • 2 rkl öljyä
  • Kirsikkatomaatteja
  • Kurkkua
  • Säilöttyjä kikherneitä
  • 3-4 rkl gluteenitonta soijakastiketta
  • 50 g herneenversoja
  • Vihreää salaattia tai pinaattia
  • Kurpitsansiemeniä
  • Manteleita
  • Tuoreita yrttejä

Tee näin:

  1. Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä 180 asteessa 25 minuuttia. Sekoita kypsennyksen jälkeen soijakastikkeen kanssa.
  2. Keitä sillä välin riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä hieman ja jaa se neljään kulhoon.
  3. Halkaise tomaatit ja suikaloi kurkku.
  4. Asettele salaatti, kurpitsa, kasvikset ja kikherneet riisin päälle jokaiseen kulhoon. Koristele yrteillä, kurpitsansiemenillä ja manteleilla ja tarjoa lisänä haluamaasi salaatinkastiketta.