645x583_bs.jpg

Tämä kasviuute hellii niveliäsi

Kukapa meistä ei jossain vaiheessa kärsi nivelvaivoista: nivelet tuntuvat jäykiltä tai niissä on muuten vaan epämukava tunne. Ikääntyessä vaivat vain yleistyvät. Toimivat nivelet kaipaavat riittävästi liikuntaa ja monipuolista ravintoa. Mutta oletko kuullut Boswellia serratasta ja sen hyödyistä nivelille?

Kun nivelet voivat hyvin, niiden olemassaoloa ei huomaa. Terveessä nivelessä on liukas pinta, joka vaimentaa kuormitusta luissa. Yhdessä lihakset, nivelet ja luut muodostavat tärkeän kokonaisuuden ja tekevät kehostamme liikkuvan. Nivel on kuin sarana, joka tekee liikkumisesta helppoa ja edesauttaa sitä. Liikunta onkin paras lääke nivelille monipuolisen ravinnon lisäksi. Mutta oletko kuullut Boswellia serratasta (salaiolibaani) ja sen hyödyistä nivelille?

Boswellia serratan kasviuute

Boswellia serrata on Aasiassa ja Afrikassa kasvava pienikokoinen puu, josta saatavaa kasviuutetta on käytetty tuhansien vuosien ajan hyvinvoinnin edistämiseen ja nivelten hyvinvointiin. Boswellia serrata auttaa pitämään nivelissä miellyttävän tunteen. MaxiFlex on tuote, joka sisältää Boswellia serratan lisäksi myös D-vitamiinia.

Boswellia serratasta kerätään kasviuute vahvasti tuoksuvasta mahlamaisesta nesteestä puuta vahingoittamatta. Rungosta valutetut pisarat kerätään jähmettymään, minkä jälkeen pihkakiteet lajitellaan koon, värin ja muodon mukaan.

Boswellia serratan hyödyt on tunnettu vuosisatojen läpi


Ensimmäinen maininta Boswellia serratan käytöstä lääkkeenä löytyy noin vuodelta 1500 eaa. Boswelliaa on käytetty myös muun muassa balsameissa, voiteissa ja suitsukkeena. Boswellian pihkan voimaan on uskottu siis jo vuosisatojen ajan. Edelleen puun pihka on parantavassa roolissa myös perinteisessä intialaisessa terveydenhoitojärjestelmässä, Ayurvedassa.


Yksi tärkeimmistä Boswellia serratan käyttökohteista on nivelten toimivuuden ylläpito, josta ihmiset ovat saaneet apua jo tuhansien vuosien ajan. Myös uudemmissa tutkimuksissa sillä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia nivelille ja tästä syystä Boswellia serrata on suosittu ainesosa nivelten hyvinvointiin suunnatuissa tuotteissa. Vaikutusmekanismeja tutkitaan edelleen; oletuksena on, että Boswellia serrata vaikuttaa rustojen säilymiseen estämällä tiettyjen entsyymien toimintaa. Boswellia serrata tuo niveliin miellyttävän tunteen.

Näin pidät huolta nivelistä


Nivelistä voi pitää huolta liikkumalla suositusten mukaisesti. Nivelille sopivaa liikuntaa on mm. uinti, pyöräily ja kävely, jotka lisäävät kestävyyttä ja pitävät yllä nivelten liikkuvuutta kuormittamatta niitä liikaa. Liikunnan lisäksi on tärkeää syödä monipuolisesti unohtamatta D-vitamiinia.

Nivelien hyvinvointia tukevaa Boswellia serrataa on mahdollista saada ravintolisän muodossa. MaxiFlex sisältää Boswellia serrataa ja D-vitamiinia, jotka ovat hyväksi sekä nivelille että lihaksille.

Lue lisää MaxiFlexistä tästä