VNP_yearlywheel_feb23_8_1140x600.jpg

Ihanteellinen omega-3-taso

Omega-3-indeksin voi mitata nyt kätevästi kotona. Testin tekeminen on helppoa ja saat tuloksen näppärästi suoraan sähköpostiisi.

Omega-3-indeksin voi mitata nyt kätevästi kotona. Testin tekeminen on helppoa, tulos analysoidaan testilaboratoriossa ja saat tuloksen näppärästi suoraan sähköpostiisi.

Omega-3-rasvahappoja ja niiden vaikutuksia terveyteen on tutkittu jo usean kymmenen vuoden ajan. Tutkimuksia on kertynyt jo yli 40.000 ja määrä kasvaa alati. Omega-3-rasvahapoilla on tutkitusti tehoa useisiin kehon toimintoihin.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että välttämättömät rasvahapot ovat keholle terveellisiä. Pitkäketjuiset omega-3-rasvahapot, DHA ja EPA, voivat muuntua välittäjäaineiksi (eikosanoideiksi) kehossa. Riittävä määrä tyydyttymättömiä rasvoja omega-3-rasvahappojen DHA ja EPA muodossa edistää sydämen normaalia toimintaa. Omega-3 edistää sydämen normaalia toimintaa, kun EPA- ja DHA-rasvahappoja saadaan 250 mg päivittäin. Omega-3-rasvahappo DHA edistää myös aivojen ja näön normaalia toimintaa. Positiivinen terveysvaikutus saadaan nauttimalla 250 mg DHA-rasvahappoja joka päivä.

Keho voi hyvin, kun se saa ravintoa joka päivä. Sama pätee myös rasvahappojen suhteen, joita saat muun muassa rasvaisesta kalasta. Ihanteellinen omega-3-taso on 8-12%. Useimmilla meistä omega-3-taso on alle ihanteellisen tason. Optimaalisen omega-3-tason ylläpitäminen on tärkeää ja omega-3-indeksi on hyvä työkalu sen seurantaan. Siten voit taata, että kehossasi on tarpeeksi omega-3-rasvahappoja tukemaan kehosi elintärkeitä toimintoja.

Tasot vaihtelevat eri henkilöiden välillä ja suurin merkitys on ruokavaliolla. Hyviä omega-3-rasvahappojen lähteitä ovat rasvaiset kalat, kuten lohi, silli ja makrilli sekä pähkinät ja siemenet. Jos et syö rasvaista kalaa 2-3 kertaa viikossa, voi olla, että kehossasi ei ole riittävästi DHA- ja EPA-rasvahappoja. Tämän saat nyt helposti selville testaamalla.

 

Lue lisää:
Mikä on omega-3-indeksi?
Omega-3-tason kohottaminen
Berith Honkavaara - testitulos