Take_care_heart_1140x600.jpg

Mikä on omega-3-indeksi?

Omega-3:n tehoa ei voi tuntea, mutta tiesitkö, että sen voi mitata helposti kotona tehtävällä testillä?

Omega-3-ravintolisä on haasteellinen siinä mielessä, että useimmiten sen tehoa ei voi tuntea. Siltikin sen terveysvaikutukset keholle ovat monipuoliset, vaikka vaikutuksia ei suoraan omassa olossaan huomaisikaan.

Omega-3-indeksi kertoo veressä olevien omega-3-rasvahappojen määrän suhteessa muihin rasvahappoihin. Punasolukalvoilla olevien rasvahappojen määrä lasketaan ja omega-3-taso kertoo, kuinka paljon DHA- ja EPA-rasvahappoja on suhteessa muihin happoihin prosentuaalisesti laskettuna.

Esimerkiksi, jos punasolukalvossa on 4 DHA- ja/tai EPA-rasvahappoa ja yhteensä rasvahappoja on 64. Tällöin laskukaavaksi tulee 4/64=6,25%. Tällöin henkilön omega-3-indeksi on 6,25%.

Omega-3-tason voi mitata ja näin saat tietää oman tasosi muutaman viikon kuluessa. Testin tekeminen on helppoa. Testipakkauksessa on kaikki, mitä tarvitset – sinun tarvitsee vain ottaa sormesta näyte ja lähettää se kirjekuoressa laboratorioon testattavaksi. Sitten vain odotat sähköpostia, jossa kerrotaan sinun näytteestäsi analysoitu omega-3-tasosi. On tärkeää muistaa rekisteröidä näyte ennen sen lähettämistä, jotta laboratorio pystyy tunnistamaan näytteen ja lähettää tulokset sähköpostiisi.

 

Lue lisää:
Ihanteellinen omega-3-taso
Kuinka saan kohotettua omega-3-tasoani?
Berith Honkavaara - testitulos