Blueberries_1280x960

Mustikka ja luteiini - hyvää luonnosta

Argus on erityisesti silmien hyvinvointiin kehitetty valmiste. Se sisältää A-vitamiinia ja sinkkiä, jotka edistävät näön pysymistä normaalina. Arguksen ainesosiin kuuluu myös mustikkauute ja luteiini. Tiedätkö, miksi mustikat ovat niin terveellisiä? Ja mitä on luteiini?

Mustikka sisältää antioksidantteja

Mustikka on yksi rakastetuimmista marjoistamme sen hyvän maun ja erinomaisen ravintosisällön vuoksi. Suomalaista metsämustikkaa onkin totuttu pitämään eräänlaisena supermarjana, ja se sisältää runsaasti antioksidantteja.

Antioksidantti on yhteisnimi usealle luonnossa esiintyvälle aineelle, jotka voivat suojata kehon soluja oksidatiiviselta stressiltä.

Mustikan antosyaanit

Antosyaani, tai antosyaniini, on flavonoidi. Flavonoidit ovat kasveissa esiintyviä, yleensä värillisiä fenoliyhdisteitä, jotka antavat kasveille niiden värin ja jotka suojaavat kasveja auringon ultraviolettisäteilyn haitoilta.

Marjat ja hedelmät sisältävät paljon flavonoideja. Antosyaaneja on runsaimmin tummissa marjoissa, kuten mustikassa, juolukassa ja mustaherukassa. Voidaankin sanoa, että mitä tummempi marja, sitä rikkaampi se on antosyaanipitoisuudeltaan.

Tiesitkö, että yksi Argus-tabletti sisältää keskimäärin saman verran antosyaaneja kuin kourallinen tuoreita mustikoita? (20–40 marjaa, koosta riippuen)

Luteiinia samettikukasta

Luteiini kuuluu karotenoideihin. Karotenoidi on luonnollinen kasveissa esiintyvä pigmentti, väriltään keltainen, oranssi tai punainen. Nimensä karotenoidi on saanut latinan kielen sanasta carota, porkkana. Karotenoidit suojelevat kasveja liialliselta auringonvalolta. Väriltään keltaisena luteiini absorboi enimmäkseen sinistä ja vihreää valoa, ja suojaa auringon ultraviolettisäteilyltä.

Argus Mustikka -valmisteen luteiini saadaan isosamettikukasta, Tagetes erecta. Alun perin kasvi on peräisin latinalaisesta Amerikasta, mutta sitä viljellään kaupallisesti Meksikossa, Perussa, Espanjassa, Intiassa ja Kiinassa. Kuivatun kukan karotenoideista noin 90 % on luteiinia.

Ihmisen elimistössä luteiinia esiintyy erityisesti silmässä. Luteiinia kerääntyy silmän verkkokalvoon, ns. keltatäplään eli makulaan silmän tarkan näkemisen alueella. Elimistömme hyödyntääkin luteiinia eräänlaisena silmien ravinteena. Elimistö ei itse pysty tuottamaan luteiinia eikä muitakaan karotenoideja, vaan ne on saatava ravinnosta. Luteiinin luontaisia lähteitä on esimerkiksi pinaatti, parsakaali ja vihreät pavut.

Argus on erityisesti silmien hyvinvointiin kehitetty valmiste

  • Hyväksi näölle. A-vitamiini ja sinkki auttavat ylläpitämään normaalia näköä.
  • Huolehtii immuunijärjestelmästä. A-vitamiini, sinkki ja seleeni edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.
  • Suojaa kehon soluja. E-vitamiini auttaa suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä.

Tutustu Argukseen tästä