Night-vision-Argus_1280x960

Ylläpidä hämäränäköäsi

Argus on erityisesti silmien hyvinvointiin kehitetty valmiste. Se sisältää A-vitamiinia ja sinkkiä, jotka edistävät näön pysymistä normaalina. Miksi A-vitamiini ja sinkki ovat niin tärkeitä silmillemme?

A-vitamiinia tarvitaan näkökyvyn ylläpitoon

A-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, jota elimistö tarvitsee useisiin toimintoihinsa, muun muassa näkökyvyn ylläpitoon. Elimistömme ei itse pysty tuottamaan A-vitamiinia, vaan se on saatava ravinnosta. Muiden rasvaliukoisten vitamiinien tavoin A-vitamiini pystyy varastoitumaan kehoomme. Jos kehossa on vitamiininpuutetta, hyödyntää elimistömme maksaan varastoitunutta A-vitamiinia.

A-vitamiinia on olemassa monessa eri muodossa. Eläinkunnan tuotteissa on retinolia. Runsaimmin retinolia sisältää muun muassa maksa, rasvainen kala, kananmuna ja maito.

Kasveista saatava beetakaroteeni on A-vitamiinin esiaste. Runsaasti beetakaroteenia sisältää esimerkiksi porkkana, parsakaali ja pinaatti.

Näin A-vitamiini huolehtii silmiemme hyvinvoinnista

A-vitamiini kaikissa muodoissaan pystyy muuntumaan elimistössä silmän tarvitsemaksi retinaaliksi. Silmä tarvitsee retinaalia, jotta verkkokalvo, retina, pystyisi muuntamaan valon hermosignaaleiksi ja tuottamaan aivoissa käsityksen valosta tai kuvista.

Silmän verkkokalvolla olevista näköreseptoreista sauvasolut rekisteröivät valon voimakkuuden ja mahdollistavat hämäränäön, tappisolut taas mahdollistavat värien näkemisen. Silmän verkkokalvon valoaistinsolut tarvitsevat A-vitamiinia aineenvaihduntaansa: herkimpiä A-vitamiinin puutteelle ovat juuri hämäränäköön erikoistuneet sauvasolut.

Lisäksi sarveiskalvo, silmän uloin läpinäkyvä osa, tarvitsee A-vitamiinia estääkseen silmän kuivumisen.

A-vitamiini tarvitsee sinkkiä avukseen

Sinkki on monipuolinen hivenaine, jota elimistö tarvitsee erilaisissa aineenvaihduntaprosesseissaan. Sinkkiä tarvitaan, jotta maksaan varastoitunut A-vitamiini pystyy siirtymään muualle elimistöön. Sinkki myös säätelee A-vitamiinin muuntamista näön kannalta tärkeäksi retinaaliksi. Sinkki on siksi erityisen tärkeää myös hämäränäön kannalta.

Sinkki ei varastoidu elimistöön, ja sitä on saatava ravinnosta päivittäin. Hyviä sinkin lähteitä ovat viljatuotteet, liha ja maito.

Argus on erityisesti silmien hyvinvointiin kehitetty valmiste

A-vitamiinin ja sinkin lisäksi se sisältää mustikkauutetta, luteiinia, seleeniä ja E-vitamiinia.

  • HYVÄKSI NÄÖLLE: A-vitamiini ja sinkki auttavat säilyttämään näön normaalina.
  • SUOJAA SOLUJA: E-vitamiini ja sinkki auttavat suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä.
  • VASTUSTUSKYVYLLE: A-vitamiini, sinkki ja seleeni edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Tutustu Argukseen tästä