lemony_grilled_fish_1140x600.jpg

Sitruunainen grillikala

  • 600 g kalafileetä 
  • 1,5 tl suolaa 
  • 0,5 tl valkopippuria 
  • Puolikas sitruuna viipaloituna 
  • 1 dl tuoretta tilliä silputtuna 
  • Loraus oliiviöljyä

 

  1. Voitele pala alumiinifoliota öljyllä. Mausta kala suolalla ja pippurilla. 
  2. Asettele file foliolle nahkapuoli ylöspäin ja grillaa sitä kannen alla noin viisi minuuttia. 
  3. Ota kala grillistä ja rullaa nahka pois grillipihdeillä. Tiedät kalan olevan kypsää, kun nahka irtoaa nätisti. 
  4. Ripottele kalan pintaan suolaa sekä pippuria ja lisää pinnalle myös hienonnettu tilli. Asettele myös sitruunaviipaleet kalan päälle. 
  5. Kypsennä kalaa tämän jälkeen vielä viisi minuuttia kannen alla. Kala on kypsää, kun sen sisälämpötila on 45 astetta. 
  •